Uncategorized

Oameni pentru oameni

Am fost în seara aceasta la Gala Oameni pentru oameni la care am participat, evident, în calitate de reprezentant Let’s Do It, Romania!

Evenimentul în sine m-a bucurat din mai multe motive: am revăzut oameni dragi, am cunoscut în offline oameni cu care comunicam frecvent doar în online şi am văzut că în România asta gri, tristă, în care mizeriile, superficialitatea, penibilul şi indolenţa aproape ne acaparează percepţia asupra realităţii, multor oameni încă le mai pasă de comunitate, încă mai cred că nu muncesc degeaba şi că ţara aceasta are o şansă.

Sunt câteva exemple care m-au impresionat în mod special. Dan Raican, un domn care se luptă de ani de zile cu Parkinson şi care nu se mulţumeşte să câştige zilnic o bătălie cu boala, ci vrea să le fie sprijin şi altor pacienţi care suferă ca şi el.  “Strânge din dinţi, spune copacului de lângă tine ce te doare, învaţă de la el să rămâi în picioare şi… întoarce-te înapoi, la viaţă” sunt cuvintele lui optimiste şi pline de forţă.

Nu cred că există persoana apropiată mie care să nu ştie despre “fanatismul” meu când vine vorba de Pro Tv 🙂 Dintotdeauna am apreciat profesionalismul cu care se întâmplă lucrurile acolo, campaniile pe care le realizează, seriozitatea cu care echipa tratează orice subiect sau produs media livrat publicului, rezultatele fiind pe măsură aproape de fiecare dată. Momentul în care i-am cunoscut pe unii dintre oamenii din Pro nu a făcut decât să aducă în mintea mea un gând: “ştiam eu de ce îmi place de ei” 🙂 . În seara aceasta, la “Oameni pentru oameni”, Pro Tv a fost răsplătit din plin pentru implicarea în campanii care “Salvează vieţi“: 1 milion de euro a fost strâns pentru ca primul centru de excelenţă pentru tratarea cancerului la copii să fie construit.

Este un lucru incredibil pe care îl reuşeşte echipa Pro Tv pentru a câta oară…

Acum un an am auzit pentru prima oară despre Home Mătăsari şi mai apoi am ajuns să îl cunosc pe Iulian: mereu cu un zâmbet blând, cu o vorbă bună pentru toţi cei cu care intra în contact, o privire senină şi o minte plină de planuri şi idei creative care fac bine şi alină suferinţa. Toate proiectele lui, toate mărinimia lui au fost răsplătite cu prilejul acestei gale şi nu îmi amintesc de când nu m-am mai bucurat atât de sincer pentru cineva. Iulian are un drum lung în faţă în care îi ajută şi pe alţii să facă paşi către viaţă.

Recunosc, m-am simţit mică. Atât de mică încât m-a cuprins tristeţea. Şi dezamăgirea, deznădejdea că pot face mai multe şi totuşi nu fac suficient. Şi că sunt oameni acolo undeva care au nevoie de mai mult ajutor decât încerc eu să dau acestei ţări, stimulând la curăţenia naţională.

10 thoughts on “Oameni pentru oameni

  1. Eu cred ca esti mare, prin tot ceea ce faci. Nu doar stimulezi niste oameni sa vina la curatenie, ci dai speranta in primul rand, ca si la noi se pot intampla multe lucruri frumoase. Si esti un exemplu de implicare, straduinta si reusita. Iar faptul ca iti doresti sa faci mai multe, eu zic ca va fi realizabil in timp, se vor crea oportunitatile in jurul tau :).

  2. Si eu sunt sigur ca se vor crea multe oportunitati in jurul tau. Subscriu la ce a scris andrada.
    Si daca tu te simti mica, noi cum ar trebui sa ne simtim?

  3. Minunata fiinta esti! A vrea mai mult in primul rand de la tine este unul din semnele evolutiei spirituale! Mai mult, a te compara cu cei mai buni decat tine este primul pas catre succes! Ridicandu-ti singura standardele, vei ajunge mai usor la visele tale! Eu sunt mandru de tine! E la fel de frumos tot ce ai reusit tu sa faci! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *