Uncategorized

Cota 1500, 40 voluntari, 3 zile = 400 de saci gunoi

In cifre vorbind, cam asta s-a intamplat in weekend-ul care a trecut. 40 de voluntari harnici, inimosi, pusi pe treaba [deja pe unii ii simt ca parte din familie :)] au reusit sa mai atenueze din dezastrul creat de ani intregi de nepasare fata de mediu, de ignoranta, de dispret fata de frumusetea naturii printr-o noua actiune de ecologizare EcoAssist. Astfel ca, din deja celebra groapa de la cota 1500, voluntarii EcoAssist au scos 400 de saci de deseuri pe care au trebuit sa le si proceseze ulterior, si anume sa le separe pe categorii: doze de aluminiu, metal si sticla si hartie, plastic, materiale textile pentru coincinerare (pentru a obtine energie electrica cu ajutorul EcoValor). Fapt ce a cam ingreunat actiunea, intrucat o parte din voluntari scoteau deseurile din groapa, iar ceilalti le separau. In prima zi insa, cativa am actionat si pe drumul de la cota 1400 in jos, unde splendide, amenintatoare, dar nu invincibile, ne asteptau alte semne vizibile ale “miserupismului”. Din pozitia confortabila de la volan, am primit laude, aprecieri, dar la randul meu, nu am putut sa le apreciez, caci la nivel discursiv, toti putem spune multe. Mai greu este cu pusul in practica.

Unul dintre colegii mei voluntari a facut si patrula cu domnul Clementin Negutescu, ranger al Parcului Natural Bucegi,  pentru informare asupra unei bune conduite de mediu, actiune care s-a soldat si cu amenzi in caz de impotrivire (pana si eu am reusit sa determin un atv-ist sa se intoarca din drumul pe care pornea inversunat in inima parcului, lucru complet interzis si sanctionat conform legii). Am avut parte si de sprijinul mass-media in acest sens: Realitatea Tv, dar si Pro Tv au fost acolo sa se convinga de complexitatea si necesitatea acestei actiuni in acea zona, iar informatiile despre aceasta ecologizare au aparut in multe alte publicatii din presa scrisa, dar si din mediul online.

Aceasta ecologizare a fost din nou prilej de socializare cu voluntari din toate colturile Romaniei, pe care EcoAssist-ul ne aduce mereu impreuna, de intalnire cu alti cetateni ai Tarii lui Andrei :), de urcat pe munte “pentru picioare frumoase si abdomen lux” [deviza noastra, a fetelor :)], de petrecut timp in natura, de acumulare de informatii eco datorita lui Terumi si lui Geo.

Picture_006

Atv-isti prinsi in fapt de ranger-ii de la Parcul Natural Bucegi

Picture_063

Periculos, daunator, dar nu renuntam

Picture_067

Si continuam sa muncim, groapa sa  o “dovedim”

Picture_036

Selectam cu drag si spor in indemnurile calde ale teamleader-ului! Multumim, Geo!

Picture_049

Si mormanul de saci e din ce in ce mai mare. Victorie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *